Gânduri

cerșim ani cu disperare

Ați observat cum cerșim ani cu disperare,ne temem de moarte ca dracul de tămâie și ne facem din viață un coșmar fara sa stim ca noi ne-am facut clipele astea.
Vrem….vrem să trăim, ne urăm în neștire :”La mulți ani! “.
Când moare cineva drag ori vreun cunoscut, suntem derutați,se ridică din noi un fel de răzvrătire și se lasă cu întrebări și reproșuri la adresa divinițății: “De ce, Doamne, de ce?”.
Ne trezim ca chiorii dimineți în care nu vedem răsăritul și seri în care pierdem splendoare de apus,suntem atât de fățarnici și seci.
Nu știm nimic, oare….?
Avem răspuns la orice întrebare și replică oricând avem oricui de dat.
Cand suntem iubiti se iscă bucurie,asta este esența vieții:viața fără iubire e ca și cum ai mânca paste cu betișoare la micul-dejun într-o casă cu toate obloanele trase.
”O să” a pus stăpânire pe viața noastră în locul lui ”trebuie”.
Oricât ne-am păcăli, nu suntem liberi,multi ne-am zidit pușcării împrejurul nostru, prin alegeri proaste în tot hazardul ăsta numit viață.
Pe unde mai scapără o rază de lumină, astupăm repede cu o cărămidă și mortar. În numele lui ”o să si trebuie”ne-am trădat sufletul,pentru ca ….avem o imagine de apărat și multe măști de purtat.
Vrem să rămânem în rândul lumii cu orice preț,rămânem în “comfort zone” cu traista nefericirii în spinare uitându-ne cu ură la cei ce au ales să trăiască liberi tăind curajoși iubind cu adevarat.
Eu,am înțeles ca mult nu înseamnă nimic, bun înseamnă totul și dacă nu putem să dăm, măcar să nu ne lăsăm sufletul gol de iubire.

172 Vizitatori

Check Also

Close
Close