Gânduri

Călător prin lume

Te gândești să pleci peste hotare , să faci bani măcar de o mașină ,o casă si să te intorci în țara ta că doar ești român.
Și pleci,ajungi în străinătate, reusesti sa te angajezi pe undeva si muncesti, strangi ceva bani, dar au trecut luni de cand nu ti-ai vazut familia.
Te gandesti ca asa nu se poate, ai banuti sa inchriezi un apartament mai mare si sa-i aduci si pe ei, sa nu traiti separat pana faci banii de ce-ti propui..
Cand se imbolnaveste cate unul din familie, dai fuga la spitalul cel mai apropiat si ai parte de cea mai buna atentie.
Mai trece ceva vreme si te gandesti ca ar fi buna o vacanta, ca ar fi cazul sa-ti revezi originile.
Intri in țară si de-odata te izbeste sentimentul de-acasa, cu carutele de pe sosea, cu gaurile din asfalt, cu oamenii care se uita la tine ciudat, cu puzderia de copii la cersit care te asalteaza sa le dai ceva… dar treci peste asta, pentru ca aici esti nascut.
Si faci sutele de km pana la casa parintilor, in tot atat timp cat ai facut miile de km pana la granita cu Romania.
Nu e problema,esti acasa si te simti nemaipomenit.
Iti imbratisezi parintii, ii pupi si sentimentele de revedere te coplesesc,e normal.
Vecinul nu-ti mai zambeste cand te intalnesti cu el pe strada, daca te lovesti din greseala cu cineva pe drum nu se mai scuza.
Ajuns inapoi, mergi la servici si le povestesti colegilor ce minunat a fost, iar seara cand ajungi acasa te pui sa dormi ca esti rupt de oboseala.
Dupa ceva vreme incepi sa mergi din ce in ce mai rar in Romania, devii bătrân, un emigrant, pasaportul tau mai indica faptul ca esti roman si sufletul tau care a ramas legat de casa in care te-ai nascut.
Cateodata ti se umezesc ochii cand te gandesti la copilaria ta si la locurile in care ai crescut.
Dar… viata este asa, tu ai ales sa traiesti asa și dintr-o dată vezi ca viața ta s-a scurs…la fel si clipele și ești deja călător spre un alt drum ,un drum fara intoarcere de data asta….

Facebook Comments
533 Vizitatori

Check Also

Close
Close