Gânduri

Mama si fiica

O femeie din România, pe nume Ana T., i-a scris fiicei sale de 15 ani o scrisoare dură, dar corectă.
Citește aceasta scrisoare este minunată în întregime!
1. Peste 3 ani te pot alunga de acasă. Sună groaznic, nu-i așa? La 18 ani vei avea doar două opțiuni: fie intri la facultate, fie îți cauți un serviciu.
Dacă intri la facultate, o să-ți dau bani. Însă doar atâția cât să nu mori de foame și să nu umbli în haine rupte. În rest, te descurci singură. Dacă alegi serviciul – eu nu îți voi da nici un ban. Ai 3 ani la dispoziție ca să decizi. Apropo, peste 3 ani mă voi muta cu traiul în camera ta. În fosta ta cameră.
2. Pentru vârsta ta ești foarte frumoasă,vezi să nu se folosească nimeni de această frumusețe,dacă ești frumoasă, nu fi și proasta bărbaților. Însă tu decizi ce faci cu corpul tău.
3. Eu îți dau exemplu,nu este nevoie să îți placă ceea ce îmi place mie,poți să nu ții cont de autoritatea mea. Însă fii gata să răspunzi pentru asta.
4. Ești liberă. Nu aștept nimic de la tine,poți mătura străzile sau poți fi om de afaceri, asta este alegerea ta,dar nu uita să recitești primul punct.
5. Nu îmi ești datoare cu nimic,nu te-am crescut ca să-mi fii datoare cu ceva,singură vei alege ceea ce este prețios pentru tine,viața ta – alegerea ta.
6. Totuși ai o familie,ce nu s-ar întâmpla, eu și bărbatul inimii mele îți suntem aproape,te vom susține și ajuta dacă ne vei ruga. Însă noi nu ne vom implica singuri.
7. Eu am viața mea personală,nu sunt obligată să-mi las viata și să-mi sacrific iubirea de dragul tău,pentru ca datoria fata de tine mi-am facut-o si o voi face.
8. Tu vei decide cu cine să te căsătorești și dacă să intri în lucruri bune sau nu,fă ce vrei,ai rațiune, inimă și conștiință.
Ghidează-te de ele. Orice alegere nu ai face în viață, chiar și cea mai greșită, oricum rămâi fata mea.
9. Nimeni nu îți va face vreun rău premeditat, dacă este psihic sănătos. Dacă cineva ți-a făcut un rău, aceasta pur și simplu înseamnă că tu ai ales sa stai în calea acelui om, care e pervers.
10. Nu vei găsi dreptate în lume,nu există vreo garanție că totul va fi bine, dacă vei face totul corect,va fi bine.
Poți acționa corect și ajunge în baltă, cum poți călca pe norme și ajunge pe culmile succesului. Important este să nu te minți pe tine. Mai întâi vezi ce vrei de la viață și cum să-ți ghidezi viata. Învață-te să te înțelegi pe tine, nu acționa doar din impuls.
11. ”Binele” tău întotdeauna va însemna ”răul” cuiva,așa este viața, dacă undeva se adaugă, înseamnă că se ia din alt loc. Un șef va concedia un angajat și te va lua pe tine în locul său,deci suntem cu toții în aceeași situație.
12. Poți avea încredere doar în tine si persoana care imparti prin iubire totul,bune si rele. Nu fi credulă,daca un om te minte sau te raneste nu se va schimba niciodata, fii inteligentă.
13. Nu fugi de responsabilitate.
Ai făcut o gafă, nu căuta vinovați în jurul tău,ai rămas însărcinată cu un băiat care s-a făcut după asta nevăzut, nu îl înjura degeaba,totul s-a făcut cu acordul tău, nu-i așa? Ai avut încredere în promisiunile lui? Atunci recitește punctul 12.
14. Calculează,fiecare faptă are urmări.
Desigur, nu putem prevedea totul, dar putem prevedea maximul posibil,cu cât mai bine îți dai seama de urmări, cu atât mai corect va fi comportamentul tău.
15. Nu mă asculta. Am scris aceste 14 puncte deoarece cred că ele vor face viața ta mai bună decât a mea. Însă tu nu ești eu,nu te compara cu mine,nu mă imita.
Du-te și trăiește! Te-am născut si iti spun astea pentru că vreau să fac om din tine.
15a. Dar vezi să nu te plângi după asta.
15b. Și nu închide telefonul. Îmi fac griji.

320 Vizitatori
Close